Last minute Zonvakantie TanzaniaLast minute Zonvakanties naar Tanzania

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Tanzania.

LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Tanzania

Klimaat Tanzania

Het klimaat in Tanzania is tropisch. Dat wordt veroorzaakt doordat Tanzania ongeveer op de evenaar ligt. De gemiddelde temperatuur ligt tussen 23 en 32 graden. In het westen van Tanzania is er sprake van een regenseizoen die rond november begint en tot april doorgaat.

Gesproken Taal

In Tanzania spreekt men Swahili. Tanzania kent 120 verschillende stammen die vaak weer hun eigen stamtaal spreken. Het is aan te raden om een aantal Swahiliwoorden te leren, zodat het communiceren wat eenvoudiger wordt. Alleen in de grotere steden spreekt men een beetje Engels.

Gebruikte valuta

De valuta in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling. Het is aan te raden om contant geld mee te nemen, aangezien pinnen slechts beperkt mogelijk is en betalingen per creditcard soms veel extra kosten met zich meebrengen. Ook moet u opletten tijdens het pinnen dat er niemand meekijkt.

Hoofdstad van Tanzania

De officiële hoofdstad van Tanzania is Dodoma. In de jaren 70 werd het besluit genomen om Dodoma de hoofdstad te maken in plaats van Dar es Salaam. Tot op de dag van vandaag bevinden zich nog steeds veel overheidsdiensten in Dar es Salaam.