Last minute Zonvakantie ThailandLast minute Zonvakanties naar Thailand

Eigenlijk is een zonvakantie Thailand geschikt voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar volledige ontspanning, een natuurliefhebber of een cultuurfanaat bent, in Thailand vind je wat je zoekt. Maar weinig andere vakantiebestemmingen weten met hun ongedwongen sfeer en enorme variëteit in landschap zoveel bezoekers te bekoren. In ‘het land van de glimlach’ voel je je vanaf minuut één thuis. De beste deals voor een last minute zonvakantie Thailand vind je bij Zonvakantiedirect.nl.

Boeddhistische tempels door het hele land

Het Zuidoost-Aziatische land is overwegend boeddhistisch. Dat verklaart meteen waarom je tijdens je zonvakantie Thailand zoveel tempels tegenkomt. Ze staan centraal in elke gemeenschap, of dat nu in de grote stad of in een verlaten dorpje op het platteland is. De naam van elke tempel begint met ‘Wat’, dat in het Thais tempel betekent. De ene tempel is nog mooier en uitbundiger dan de andere. Laat een bezoek eraan dan ook niet aan je voorbijgaan. Houd wel altijd rekening met de dresscode.

Verbluffende natuur die uitnodigt voor ontdekkingstochten

Ook wat natuur betreft word je tijdens je goedkope zonvakantie Thailand op je wenken bediend. De hagelwitte zandstranden die zich door palmbomen laten sieren zijn al een traktatie op zich. Maar besluit je op verkenningstocht te gaan en ruil je tijdens je zonvakantie Thailand je ligbedje en teenslippers in voor wandelschoenen en een fototoestel? Ook dan is teleurgesteld raken niet mogelijk. In Thailand vind je talloze rijstvelden, bergen, regenwouden en kleine, charmante dorpjes.

Populaire plekken voor een zorgeloze zonvakantie

Maar misschien is de vriendelijkheid en de behulpzaamheid van de locals toch ook wel een onmisbaar ingrediënt van de magische formule. De vriendelijke bevolking bewijst keer op keer dat Thailand niet ten onrechte aan zijn bijnaam is gekomen. Waar je ook bent, je wordt altijd hartelijk ontvangen. Populaire badplaatsen voor een zorgeloze zonvakantie zijn Koh Samui, Phuket, het iets ten noorden van Phuket gelegen Khao Lak en Hua Hin en Pattaya in de Golf van Thailand.

Een fijne onderbreking van de wintermaanden

Een zonvakantie Thailand in Phuket is al jarenlang de favoriete keuze van vele Nederlanders. Het kan haast niet tropischer dan dit. Maar eigenlijk is een zonvakantie Thailand op welke plek dan ook het hele jaar door een goed idee. Weg tijdens de feestdagen? Grijp die goedkope aanbieding en boek een zonvakantie Thailand in december. Ook november, januari februari en maart horen tot de beste maanden om naar het land te reizen. De voor ons koude periode is daar juist het droge seizoen.

Geniet tijdens je zonvakantie Thailand van de Thaise keuken

Boek je een last minute zonvakantie Thailand? Reken er dan maar op dat je behalve van strand, natuur en cultuur ook volop van de Thaise keuken zult genieten! Deze last minute wordt dus ook een culinaire ontdekkingstocht! Het smaakvolle en over het algemeen pittige eten is werkelijk waar overal te krijgen: op markten, bij eetkraampjes langs de weg en in de vele restaurants. Smul van gebakken rijst, kokoscurry en het exotische fruit dat net zo lekker smaakt als zijn kleuren doen vermoeden.  

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Thailand

Klimaat Thailand

Thailand kent een tropisch klimaat. Het gehele jaar door is de temperatuur aangenaam warm. Thailand kent drie seizoenen: het droge seizoen, het hete seizoen en het regenseizoen. Elk seizoen heeft zo zijn voor- en nadelen. Het meest populaire seizoen is het droge seizoen.

Gesproken Taal

De officiële taal in Thailand is het Thai, die invloeden heeft van Shan, Lao en Zuid-Chinese dialecten. Voor 80 procent van de inwoners van Thailand is dit de moedertaal. Naast Thai spreekt men ook een aardig woordje Engels, maar verwacht niet dat iedereen Engels kan spreken.

Gebruikte valuta

De valuta van Thailand is de Thaise Baht. Deze is onderverdeeld in 100 satang. Pinnen in Thailand gaat vrij eenvoudig aangezien dit vrijwel overal zonder problemen kan. Houdt er wel rekening mee dat er extra kosten in rekening gebracht worden bij een geldopname met een creditcard.

Hoofdstad van Thailand

Bangkok is de hoofdstad van Thailand met 8,3 miljoen inwoners. Bangkok is een grote metropool en dat zie je ook op straat terug. Bangkok kenmerkt zich door de geur van het eten, rondrijdende tuktukchauffeurs en de grote drukte. Het is een stad die leeft en is daarom een bezoekje waard.