Last minute Zonvakantie TunesieLast minute Zonvakanties naar Tunesie

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Tunesië.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Tunesie

Klimaat Tunesie

Het noordelijke deel en de oostkust van Tunesië hebben een aangenaam subtropisch klimaat met droge warme zomers en zachte winters. Het binnenland kent een steppeklimaat en het zuidelijke deel, dat in de Sahara ligt heeft een woestijnklimaat.

Gesproken Taal

De officiële taal die wordt gesproken in Tunesië is het Arabisch. Naast het Arabisch wordt door veel inwoners in Tunesië Frans gesproken. Het aantal Franssprekende inwoners neemt echter af door toenemende interesse in het klassieke Arabisch onder de jongeren.

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van Tunesië is de Tunesische dinar. De afkorting van deze valuta is TD. Eén Dinar is op te delen in duizend Millime. Het in- en uitvoeren van dinars in Tunesië wordt gezien als criminele activiteit, dit is dus strafbaar en ten zeerste af te raden.

Hoofdstad van Tunesie

De Hoofdstad van Tunesië is Tunis. De stad is gelegen aan de baai van Tunis, in het noorden van het land. De stad doet erg westers aan, enkel het stadsdeel Medina ademt nog de traditionele sfeer. Veel mooie bezienswaardigheden vind je in de ruïnes van het oude Carthago.