Last minute Zonvakantie TurkijeLast minute Zonvakanties naar Turkije

Jouw last minute zonvakantie Turkije vind je op zonvakantiedirect.nl. Het land leent zich bij uitstek om er een goedkope en zonovergoten vakantie door te brengen. De kustplaatsen beschikken over de mooiste zandstranden en een bruisend leven, zowel overdag als ’s nachts. Maar ook is een goedkope zonvakantie Turkije je kans om wat cultuur te snuiven. Tussen onze deals vind je ongetwijfeld de aanbieding die bij jou past. Jouw zonvakantie Turkije all inclusive begint hier!

Turkije, specialist in all-inlcusive vakanties

Turkije voert de lijst met geschiktste landen voor een all inclusive vakantie al jaren aan. Met een zonvakantie Turkije all inclusive zit je dus altijd goed. Alles wordt tot in de puntjes voor je verzorgd. Onberispelijk schone zwembaden, volop vermaak en faciliteiten voor alle leeftijden, uitgebreide maaltijden en buffetten en een luxe die jou toekomt. Met een zonvakantie Turkije all inclusive kom je weer even helemaal tot jezelf. Dé plek om de batterij weer even helemaal op te laden.

Buiten het hoogseizoen genieten van een zonvakantie Turkije

Turkije is gelegen in het Midden-Oosten en dat betekent dus gegarandeerd hoge temperaturen. Niet alleen in de zomer, maar ook in de periode dat wij in Nederland de kachel alweer aanzetten. Het heeft dus geen uitleg nodig dat steeds meer mensen ook in het najaar en in de winter een ticket naar de Turkse zon boeken. Een last minute zonvakantie Turkije in de maanden oktober, november, december, januari of februari kan voor jou de onderbreking zijn die je op dat moment nodig hebt.

De populairste badplaatsen voor een goedkope zonvakantie Turkije

Het zonovergoten Turkije is gelegen aan twee verschillende zeeën: in het noorden ligt het land aan de Zwarte Zee en in het westen aan de Middellandse Zee. De populaire badplaatsen liggen allemaal aan de laatstgenoemde. Boek hier je goedkope reis en tel af naar je zonvakantie in Side in Turkije. Of breng je liever je zonvakantie Turkije in Antalya door? Of past een zonvakantie Turkije in Marmaris misschien meer bij jou? Andere populaire plaatsen zijn Kusadasi, Alanya en Bodrum.

Op culturele ontdekkingstocht tijdens je goedkope zonvakantie Turkije

Turkije mag zich met recht een schatkamer van verschillende beschavingen noemen. Vele volkeren hebben hun voetsporen achtergelaten op Turks grondgebied. Een last minute zonvakantie Turkije is de uitgelezen kans om daar eens wat meer over te weten te komen. Het jonge land heeft een indrukwekkende geschiedenis. Wees nieuwsgierig en maak uitgebreid kennis met de Turkse cultuur. De gastvrije Turken die je onderweg ontmoet zijn de kers op de taart tijdens je zonvakantie Turkije.

Breng een bezoek aan wereldstad Istanbul

Alhoewel hoofdstad Ankara eveneens de moeite van het bezoeken waard is, kiezen de meeste toeristen toch voor Istanbul. Vertrek je last minute naar Turkije, reserveer dan genoeg tijd voor je bezoek aan deze stad. Op dit specifieke stukje grondgebied zijn jarenlang heftige conflicten tussen diverse bevolkingsgroepen uitgevochten. De stad herbergt veel monumenten van verschillende afkomst. De Blauwe Moskee en de Hagia Sofia mag je absoluut niet missen. Staat je koffer al klaar?

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Turkije

Klimaat Turkije

Turkije heeft drie verschillende klimaattypes. Het centrale deel van Turkije heeft een steppeklimaat. Het oostelijke deel heeft een gematigd landklimaat en langs de kust heerst er een zeeklimaat. De zomers zijn vaak erg heet, maar in de winter kan het ook sneeuwen in bepaalde delen van Turkije.

Gesproken Taal

Er is maar één officiële taal in Turkije en dat is het Turks. Ongeveer 90 procent van de bevolking spreekt Turks. Er worden nog tal van andere talen gesproken in Turkije. Ten tijde van de staatsgreep van 1980 tot 1991 was het verboden om Koerdische dialecten te spreken. Na 1991 mocht dit wel weer.

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van Turkije is de Lira. Naast de Lira kan er ook bijna overal betaald worden met de Euro. In de binnenlanden worden soms geen Euro’s geaccepteerd. Het is dus handig om beide valuta op zak te hebben. In Turkije kunnen overigens gewoon Euro’s gepind worden.

Hoofdstad van Turkije

De hoofdstad van Turkije is Ankara en is tevens de één na grootste stad van het land. De grootste stad is Istanboel. Ankara heeft ongeveer 4,5 miljoen inwoners en is het economische centrum van het land. Er zijn veel parken, universiteiten en er is een uitstekend metronetwerk.