Zonvakantie Zuid-AmerikaAlgemene informatie over Zuid-Amerika

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Zuid-Amerika.

POPULAIRE BESTEMMINGEN IN Zuid-Amerika

bekijk alle bestemmingen

Alle bestemmingen in Zuid-Amerika

Kenmerken Zuid-Amerika

Religies

De meeste mensen in Zuid-Amerika zijn aanhangers van het christelijke geloof. Het overgrote merendeel hiervan is katholiek. De reden dat het katholieke geloof zo’n grote aanhang heeft is dat dit vroeger door Spaanse en Portugese kolonisten overgebracht is op de lokale bevolking.

Oppervlakte

Het continent Zuid-Amerika bevind zich geheel op het zuidelijk halfrond en wordt begrensd door de Atlantische Oceaan in het oosten en de Grote Oceaan in het westen. De totale oppervlakte van het continent bedraagt zo’n 17.840.000 vierkante kilometer.

Grootste landen

Het grootste land van Zuid-Amerika is met 8.511.965 vierkante kilometer Brazilië. Argentinië is met 2.766.890 vierkante kilometer goed voor de tweede plaats gevolgd door Peru met 1.285.220 vierkante kilometer

Klimaat

Het grootste deel van Zuid-Amerika heeft een tropisch klimaat , je vindt hier dan ook veel grote regenwouden. Voornamelijk in de Andes is een hooggebergteklimaat te vinden. In de meer zuidelijke punten van het continent is het overwegend koud en vind je een polair toendraklimaat.