Last minute Zonvakantie Zuid-afrikaLast minute Zonvakanties naar Zuid-afrika

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Zuid-Afrika.

 

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Zuid-afrika

Klimaat Zuid-afrika

Omdat het land zo groot is kent Zuid-Afrika meerdere klimaten. Het Westelijke deel heeft een woestijnklimaat. Het centrale deel van Zuid Afrika heeft een steppeklimaat en het Westelijke deel een gematigd klimaat. Over het algemeen valt er weinig neerslag en is er veel zon.

Gesproken Taal

Zuid-Afrika kent maar liefst 11 officiële talen. Zuid-Afrika staat daarmee op nummer twee van de grootste talendiversiteit binnen de landsgrenzen. Zuid-Afrika kent de volgende talen: Afrikaans, Engels, Zuid-Ndebele, Noord-Sotho, Zuid-Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, Xhosa en Zoeloe.

Gebruikte valuta

De valuta van Zuid-Afrika is de Rand. Deze bestaat uit 100 centen. In de grote steden van Zuid-Afrika is het geen enkel probleem om te pinnen. Mastercard en Visa werken prima in de grote steden. Buiten de grote steden is het aan te raden om voldoende contanten mee te nemen.

Hoofdstad van Zuid-afrika

Zuid-Afrika kent maar liefst drie hoofdsteden, namelijk Pretoria, Kaapstad en Bloemfontein. Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad, Kaapstad is de wetgevende hoofdstad en Bloemfontein de gerechtelijke hoofdstad. Zuid-Afrika is gebaseerd op de Trias Politica.