Last minute Zonvakantie ZwedenLast minute Zonvakanties naar Zweden

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Zweden.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Zweden

Klimaat Zweden

Zweden heeft drie verschillende klimaten. In de bergen is er een sneeuwklimaat. In het noorden is er sprake van een landklimaat en in het zuiden van Zweden is er een gematigd zeeklimaat. Het noorden van Zweden kent zomers waarbij de zon gedurende de hele nacht te zien is.

Gesproken Taal

De officiële taal van Zweden is het Zweeds die deel uitmaakt van de Noord Germaanse talen. In het noorden van Zweden wordt Fins gesproken. Toeristen in Zweden kunnen zich goed redden, want Engels is de tweede taal. Daarnaast spreekt men ook nog een aardig woordje Duits.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Zweden is de Zweedse kroon. Deze is onderverdeeld in honderd öre. De öre wordt vandaag de dag echter niet meer gebruikt, omdat deze in september 2010 is afgeschaft. Verder is het vrij eenvoudig om in Zweden te pinnen met creditcards en bankpassen.

Hoofdstad van Zweden

De hoofdstad van Zweden is Stockholm. Dit is tegelijkertijd ook de grootste stad van het land. In de stad heerst weinig criminaliteit, daarom zegt men dat Stockholm één van de meest leefbare steden ter wereld is. Ook bevinden de regering en het parlement zich in Stockholm.